Mustvee valla külade jaanik
10–16 külade toidu ja käsitöö turg
11–14 koduleiva ja koduveini konkurss
14–15 muruniitmise triatlon: vikatiga niitmine, muruniidukiga niitmine ja heina riisumine
11.00 laste muusikalised etteasted
12.00 akordionimuusika
18.00 esinevad külade pereansamblid
20.00 süüdatakse jaanilõke
Sissepääs jaanikule 3 eurot, alla 10-aastased lapsed tasuta
Konkurssidel ja võistlustel osalemiseks palume registreeruda 22. juuniks piilsikulaselts@gmail.com, 5331 3007
KODULEIVA konkursil osalemise tingimused
1. Kodusel viisil küpsetatud leib peab olema valminud mitte varem kui 12 tundi enne konkursi algust. Leib peab jõudma konkursile hiljemalt kell 10.30.
2. Konkursi maitseleti jaoks on piisav üks leivapäts, soovitav kogus 400-500 g. Leiba võib küpsetada ka müügiks, kuid maitseletis neid ei müüda. Ülejäänud koguse turustamise eest vastutab valmistaja ise.
3. Koduleiva küpsetaja edastab korraldajatele kirjalikus vormis andmelehe, millel on leiva nimi (soovi korral leiva retsept), küpsetaja nimi ja küla nimi, telefoni number.
4. Konkursil osalevate koduleibadele antakse konkursil osalemise numbrid suvalises järjekorras.
5. Parima koduleiva valivad külastajad numbrite alusel kohapeal. Võidab enim hääli saanud leib.
6. Parima koduleiva valimiseks ei moodustata hindamiskomisjoni.
7. Konkuss kestab 3 tundi, kell 11.00–14.00. Võitja kuulutatakse välja kell 15.00.
8. Konkursile saab registreerida hiljemalt 22. juunil.
KODUVEINI konkursil osalemise tingimused
1. Konkursile tuleb tuua/saata üks 0,75 l mahuga traditsiooniline veinipudel. Väiksemate pudelite puhul peab kogumaht olema vähemalt 0,75 liitrit. Vein peab jõudma konkursile hiljemalt 26. juunil kell 10.30.
2. Pudel ei pea olema sildistatud, kuid kaasas peab olema kirjalikus vormis:
- Valmistamise aasta (aastanumber, mille päikese all valmisid viljad, mitte pudeldamise aasta)
- Veini nimi. Kohustuslik on nimes märkida tooraine, mitme eri tooraine puhul märkida järjekorras vastavalt osakaalule, alustades suurimast. Võimalusel märkida toote kangus.
- Veini kategooria: valge kuiv, valge poolkuiv/poolmagus, valge dessert, punane kuiv, punane poolkuiv/poolmagus, punane dessert vm.
- Valmistaja nimi ja küla nimi, telefoni number.
3. Üks valmistaja võib konkursile saata mitu erinevat veini. Iga erineva veini kohta kirjutab valmistaja eraldi andmed veini kohta.
4. Konkursil osalevate koduveinidele antakse konkursil osalemise numbrid suvalises järjekorras.
5. Parima koduveini valivad külastajad numbrite alusel kohapeal. Võidab enim hääli saanud koduvein.
6. Parima koduveini valimiseks ei moodustata hindamiskomisjoni.
7. Konkuss kestab 3 tundi, kel 11.00–14.00. Võitja kuulutatakse välja kell 15.00.
8. Konkursile saab registreerida hiljemalt 22. juunil.
MURUNIITMISE TRIATLONI tingimused
1. Võistlus algab 26. juunil kell 14.00 ja on individuaalne.
2. Etapid
- 5 meetrit niitmist käsivikatikaga,
- 10 meetrit niitmist eelkäivitatud muruniidukiga (oluline on niite mitte joosta),
- kogu niidetud raja heina kokkuriisumine e 15 meetrit riisumist.
3. Võistlus on aja peale, kuid hinnatakse ka niitmise ja riisumise kvaliteeti (korrektsust).
4. Niitmise vahendid on korraldaja poolt.
5. Võitja kuulutatakse välja kl 15.00.
Kirjuta esimene kommentaar